Kültür Taşı Nedir

kultur-tasi-bursa

Kültür Taşı  Özellikleri

Diğer taş duvarlara göre neredeyse yarıya indirilmiş ağırlığı ile Fiyatının ucuz olması uygulamasının kolay ,temizliğinin sadece su ile kolaylıkla yapılması sebebi ile tercih edilmektedir. Kültür taşı renklerinin solmaması ses ısı yalıtımı  yapması, kullanım alanlarının geniş olması sebebi ile tercih edilmektedir .

Kültür Taşı ve Tuğlası Nasıl Yapılır

Ürün siparişin sonrasında  ürün özelliklerine gör  42 ,6 portlant  çimento  taş kumu   bomza ve beton katkısı , demiroksit boya ile su ilavesiyle harç yapımında kullanılan mikser ile karıştırılır ve harç elde edilir.  Elde edilen harçlar kalıplara dökülerek  önce taşlara verilecek renkleri oluşturmak için demiroksit boyalar  kullanılarak hazırlanan kalıpları belli bölgelerine uygulanır. Hazırlanan harç bu kalıplara boşaltılır sonrasında sıkıştırmak için vibrasyon yapılıp,  doldurularak hazırlanan kalıplar 48 saat kadar bekletildikten sonra sökülür.

Kültür Taşı Nedir

Kültür tuğlasının m2 ağırlı  26-29  kg  arasındadır.
Malzeme de bulunan bomza  kum sayesinde binada ısı ses yalıtımı sağlar yanıcı değildir.
İnsan  sağlına zararlı etkiler barındırmaz. İçerinde bulunan sıkıştırılmış yüksek dayanıklı çimento ,taş yüzeyi sayesinde dayanıklıdır.
Üretimden çıkan taşlar kalınlıkları dokusuna göre  1-,2-5 cm arasında dır. Bu durum uygulanacak mekanlarda gereksiz kayıpları ortadan  kaldırır.
Her modele uygun o model için tasarlanmış köşelikler vardır.

Kültür Taşı Nasıl Uygulanır

Kültür tuğlası uygulama malzemeleri

Uygulanacak duvarınızın için gerekecek malzemeler mala, kürek, tokmak, su terazisi, metre, sıva malası sıvalı yüzeyler için direk pürüzsüz kirli boyalı yada beton yüzeyleri için çekiç ve buna benzer malzemeler kullanılmalıdır. uygulanacak yüzey tırtıklanır çekiçle yapılabilir  (amaç yapışacak yüzeyi oluşturmaktı)  Arkasından duvara uygulanacak yapıştırıcı hazırlanır. Yapıştırılacak malzemeyle su belirli miktarda mala ile karıştırılarak koyu kreme benzer renk alana kadar bu işleme davam edilir.  Dikkate edilmesi gereken çok koyu olan harç gerekli duvarla kültür tuğlasının birlikteliğini sağlayamaz, çok sulu olan harçta yapıştırıcı özelliğini almaz.

Uygulaması olacak olan yüzeye 0,5-1 cm gibi kalınlıkta hazırladığımız harç sürülür. (mala ile sıva sürer gibi)  Hava eğer çok sıcak ise malzemeyi sürmeden evvel duvar ıslatılır. Harç sürülecek alan her defasında en fazla 1m2 olarak ayarlanmalıdır. Aksi durumlarda siz yerinizi bitiremeden kurumaya başlar. Tuğla uygulandığı yerde durmaz.
Tuğla panelin arka yüzeyine,  duvara harç uygulandıktan sonra ek olarak belli bir miktar yapıştırıcı sürülür. tuğlalar  sıcak ve kuru havalarda  mutlaka harç kullanmadan evvel duvar sulanmalıdır. Duvar uygulanırken su terazisi kullanılmalı, Ürünler duvara uygulamadan önce prova gibi yavaşça duvarda yeri belirlenir, Sonrasında taşa baskı uygulayarak sage ve sola hareket ettirip taşın tam yeri bulunur. ve teke tek tüm taşlar böyle uygulanır. Bu uygulamada lastik tokmak kullanılmalıdır. Son oalarak taşırılan harç mala ile temizlenir. Taşlar düz ise uygulama şekli ilk sıra bitince ikinci sıraya geçilmesi gereklidir. Uygulamalarda taşların üst kısmına harç gelmemesi gerekmektedir. Eğer yanlışlıkla harç gelirse hemen silinmemeli harcın kuruması beklenmelidir, sonrasında fırçayla temizleyebilirsiniz bu temizleme yapılırken sert bir cisim yada süngerimsi malzemeler kullanılmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp chat